Tudnivalók, a mesésen gyönyörű Paraguayról

Dél-Amerika, Paraguay,

Rengeteg olyan csodálatos hely van a világon, ahová érdemes elutazni. Napjainkban már az utazás sokkal könnyebben megoldható, mint régebben. Paraguay egy dél-amerikai ország, amely nem rendelkezik független tengerparttal.

Délről és délnyugatról Argentína, keletről és északkeletről Brazília, északnyugatról pedig Bolívia határolja. Az ország egykor spanyol gyarmat volt és 1811-ben nyerte el függetlenségét. Felszínét egy mocsarakkal tarkított és őserdővel borított völgy osztja kétfelé.

Az ország a legnagyobb folyójáról, Paraguay-ról kapta a nevét

A folyó partján fekszik Asunción, Paraguay fővárosa és egyetlen nagyvárosa is egyben. A lakosság nagy százaléka, leginkább a vidéki területeken, a mezőgazdasági tevékenységből él és az önellátó gazdaság a jellemző ezekre a térségekre.

Mezőgazdaságának az alapja az állattenyésztés és leginkább szarvasmarhát tenyésztenek.

A növénytermesztés (kukorica, gyapot, cukornád, dohány, tápióka, manióka) nem kap annyira nagy szereped, azonban a jerba tea és a citrusfélék feldolgozása, illetve exportja egyre inkább növekszik.

A fakitermelés szintén jelentős a területen, mivel az erdőségek értékes keményfákat adnak. Paraguay történetének egyedülálló vonása a jezsuita missziók szerepe, melyek közül kettőt ( La Santissima Trinidad de Paraná és a Jesús de Tavarangue) az UNESCO kulturális világörökséggé nyilvánított.

Az itt élők nagy hangsúlyt fordítanak a mozgáskultúrára, a különféle táncok tanulását komolyan veszik és az iskolában is tanítják.

Az országban nagyon sok a látnivaló, mint például a La Santissima Trinidad de Parana romjai, a Los Salto de Monday gyönyörű vízesései, a Ybycuí nemzeti park, a Mbatoví rezervátum stb.Ha van lehetőségünk ide utazni, akkor mindenképp kóstoljuk meg az ízletes ételkülönlegességeket és kiránduljunk, amennyit csak lehet.

Szólj hozzá!