Top látnivalók, ha Japánba látogat

Japán,

Az emberek többsége szereti a számára egzotikusnak mondható helyeket, és az olyan kultúrákat, amelyek nagyban eltérnek az övétől. A mentalitásbeli különbség nagyon sok embert foglalkoztat, és ez ösztönzi őket arra, hogy olyan helyekre utazzanak, amelyek szöges ellentétei az övének.

Ezzel magyarázható, hogy olyan sok európai és amerikai ember kíváncsi az olyan idegen kultúrákra és helyekre, mint például az ázsiai és ha valaki ide látogat, akkor nagy valószínűséggel megnézi Japánt is.

Japán – az ősi kultúra országa

Japán azért olyan vonzó az emberek számára, mert valamilyen szinten megőrizték a régi középkori elemeket, szokásokat, és mentalitásokat. Nagyon sok kultúrában a hagyományőrzés csak a felszínen történik, színjáték formájában, azonban a japánoknál egy kicsit más a helyzet. Az idők során sokat változtak ugyan, de mégis hitelesek tudtak maradni az ősi kultúrájukhoz is.

Ha valaki betekintést szeretne nyerni ebbe a csodálatos világba, akkor nem árt, ha egy kicsit informálódik, mielőtt útnak indul, mert az elmondottak sajnos nem terjeszthetők ki Japán minden részére. Vannak olyan helyek, amelyek teljesen átmodernizálódtak, és ez lehangoló lehet, ha az ember a fentiekhez hasonló elvárásokkal indít.

Ha meg akarjuk ismerni a „régi Japánt”, akkor legelőször Kyotoba látogassunk el! Itt rengeteg szép pagoda és kert várja az érdeklődőket. Az összes helyszín olyan ősi energiákat hordoz, amely kevés másról mondható el. Ezt erősíti a rengeteg buddhista kolostor és templom is, amelyekbe szintén érdemes ellátogatni.

A második állomás Koyasan lehet. Ez kevésbé hiteles, mint az előző, viszont nagyon sokat megtudhatunk itt az ősi japán működéséről. Ha itt járunk, semmiképpen ne hagyjuk ki a Daimon kaput!

Ha ezeken a helyszíneken áthaladtunk, már csak egyetlen dolog van, amely nélkül „nem Japán Japán”. Ez pedig a Fuji hegy. Ennek mindenki tisztában van a történetével, és a hozzá fűződő spirituális dolgokkal, viszont átélni igazán csak akkor lehet ezeket, amikor már ott állunk a lábánál. Ha megtesszük, biztosan több mindent megértünk, mintha csak a múzeumokban nézelődnénk és informálódnánk a japán kultúráról, történelemről, és valóságról.

Ha tavasszal látogatunk ide, akkor még a cseresznyefák virágzását is elkaphatjuk, amely soha vissza nem térő élményt ad az elénk táruló látvány és hangulat miatt.

Ha megtehetjük, akkor az életben egyszer mindenképpen menjünk el Japánba, mert ez egy olyan dolog, amelyet minden európai embernek meg kellene tapasztalnia.

Szólj hozzá!