Sri Lanka legszebb városai

Sri Lanka,
Sri Lanka legszebb városai

Az utóbbi években Sri Lankán az idegenforgalmi ágazat valóban elindult, és könnyű megérteni, hogy miért. A szebbnél szebb tengerpartok, a hihetetlen régészeti lelőhelyek és a finom ételek egyre több látogatót vonzanak Sri Lankára.

Srí Lanka városai barátságos embereknek adnak otthont, míg az ősi templomok, gyarmati-kori erődök és bonyolult építészeti csodák is megtalálhatóak országszerte.

A városok nagy részét lagúnák és az Indiai-óceán veszi körül. Batticaloa egy festői hely, a városnak igazán pezsgő hangulata van, annak ellenére, hogy kereskedelmi központ. A város központja szép gyarmati építészetnek ad otthont, mely gyönyörű templomaiban és adminisztratív épületeiben mutatkozik meg, míg a Batticaloa Fort-ot akár meg is lehet látogatni.

Jaffna nagy részét érintette az országot sújtó évtizedes polgárháború, bár még mindig jelentős bájjal rendelkezik. Egy barátságos lakossággal azonnal otthon érezheti magát a városban. A csodálatos templomokban, és gyarmati-kori épületekben sok mindent lehet majd látni.

Unawatuna lenyűgöző látványa és fantasztikus tengerpartjai egyre népszerűbb célpontnak számítanak. Az arany homokot és az Indiai-óceán kristálytiszta vizét magába foglaló, pompás pálmafákkal minden bizonnyal szép képet fest a hely; van néhány kitűnő tengerparti bár és étterem is, ahol megnézheti a napfelkeltét.

A félszigeten elhelyezkedő Trincomalee látványos természeti kikötője és gyönyörű öbleit már régóta keresik a turisták. Míg a gyarmati hatalmak elárasztottak a helyet a múltban, azóta a turisták helyettesítették őket. Míg a legtöbb ember inkább a közeli tengerpartokat közelíti meg, Trincomalee több, mint egy tengerpart. A gyönyörű templomok és a gyarmati-kori Fort Fredrick csak néhány épület a 2500 éves történelemből.

Szólj hozzá!