Portugália látványos kisvárosai

Európa, Portugália,

Rengeteg aprócska kisváros létezik Portugáliában, amelyik még mindig kicsit a múltban él. A lakosok még mindig régimódi módszerekkel készítenek bort, a régi technikákkal főznek és szamarak jelentik számukra a legfőbb szállítási eszközt.

Csak nagyon kevés turista jut el ezekben az apró városokba, ezért ha ön valamelyiket felkeresi, akkor egy csendes, nyugodt és visszafogott élményben lesz része, de annál szebb tájakat láthat.

Monsaraz

Az első portugál kisváros Monsaraz, amelyet érdemes megemlíteni. Ősrégi kultúrával, régies épületekkel és történelemmel is rendelkezik, hiszen ez Portugália egyik legrégibb része. Mivel ez a városka is a spanyol–portugál határnál terül el, a városi kastély a dombra épült, mert régen ezzel védekeztek a háborúk alatt.

Több dinasztia is uralta már a Monsarazi kastélyt, és mindegyik hagyott valamilyen kulturális örökséget maga után. A városka legnagyobb attrakciója mellet mindenképpen érdemes megemlíteni az Alentejo konyhát is, amely a környékre jellemző fogásokból áll.

Tomar

A következő kisváros, ami említésre méltó az Tomar. A templomos lovagok egy vallásos katonai rend volt akiket a Pápa szervezett. A kereszténységet ők uralták a 12-től egészen a 14. századig, ezzel együtt pedig Tomart is otthonuknak mondhatták egy időben.

Ha fellátogatja az Armourol kastélyt, akkor egy felejthetetlen élményben lesz része, hiszen olyan lesz mintha a történelemben sétálna.

Marvao városa

Marvao városát is mindenképpen érdemes megemlíteni, amely egy dombtető tetején épült. A városban kevesebben laknak, mint 5.000 és a város tele van apró, ősi sétányokkal. A marvaoi lakások mint világos színűek és tele vannak virágokkal. A várost egy kastély őrzi, viszont ennek a városnak nincsen háborús történelme.

Ha egy olyan utazásra vágyik ahol nem botlik mindenhol turistákba és ha inkább egy csendes nyaralásra vágyik egy szép tájon akkor mindenképpen Marvaot ajánljuk önnek.

Szólj hozzá!