Peru legszebb vízesései

Peru,

Peru tornyosuló hegyei szinte elérik a Csendes-óceán felett elhomályosuló felhőket, amelyek novembertől áprilisig kénytelenek esőt küldeni az országra.

Az esővíz mindazon látványos folyók pókhálóját táplálja, amelyek az esőerdőkön keresztül folynak. Peru vidékének gyönyörű vízesései vannak, néhány pedig a turisták számára is hozzáférhető. Miután megtapasztalta Machu Pichu fenségét, ne felejtsen el megnézni néhány világszínvonalú vízesést Peruban.

Több mint 700 km-re északkeletre Limától a Gocta Cataracts vízesés áll. Az esések annyira mélyek az Amazonas régióban, hogy a látogatók nem is fedezték fel egészen 2005-ig. A helyiek a Cocahuayco folyót évszázadok óta élvezik. A Cocahuayco folyó a kétszintes és 760 méteres (2800 láb) vízszintes vízesést táplálja.

A kétszintű esések mérföldekről láthatóak ahogyan a hegyvidéki mézes-sárga sziklákon átszivárognak. A vízesés egy kis község után kapott helyet, ahonnan az esések kezdetben észrevehetők voltak. A helyiek keményen dolgoztak azért, hogy ezeket titokban tartsák, mert féltek egy mitikus sellő szellemétől, amely állítólag a vízesésben élt. Ma egy kisebb turisztikai infrastruktúra, egy kicsi szálloda épült a vízesés lábának közelében.

Peru legészakibb részén, az Amazonas közelében, Cuispes város közelében, a Yumbilla vízesés található. Talán ez a lglátványosabb vízesés Peruban, és ez az ötödik legmagasabb vízesés a világon. A mészkő szikla szélén egy növényzettel borított tálra ömölve ez a lenyűgöző vízáram közel 900 méter hosszú.

Érdemes fontolóra venni egy helyi útmutató segítségét, hogy könnyen eljusson a vízeséshezés hogy közel négy mérföldnyi gyaloglástól mentse meg. Az útmutató sokféle ösvényt is mutathat, amelyek barlangokba, a vízesés tetejébe vagy az esések legmagasabb pontjaiba viszik, ahol robbanásszerű hullámokat tapasztalhat.

Szólj hozzá!