Laosz legszebb látnivalói

Ázsia, Laosz,

Azok számára, akik nyaraltak már Thaiföldön vagy Vietnamban, Laosz egy kellemes tempójú változást hozhat. Ez a kis délkelet-ázsiai ország fantasztikus látványt nyújt a mészkő hegyektől a sűrű erdőkön át egészen a látványosabbnál látványosabb vízesésekig.

Laosz egy nagyszerű hely lehet a kalandos utazóknak, hiszen Laosz legszebb helyeihez bonyolultabb lehet eljutni, de a fantasztikusan szép helyek felismerése mindenki számára egy kaland lehet.

Luang Prabang

Az első látnivaló Laoszon, Luang Prabang történelmi városa. A városka tele van buddhista templomokkal, kolostorokkal, és reggelente az utcán sétáló szerzetesekkel is lehet találkozni.

Luang Prabang vízesés

A közelben számos vízesés is található ráadásul itt lehetőség van arra is hogy felüljön egy elefánt hátára és úgy kiránduljon.

Vientiane

A Mekong-folyón található Vientiane, ami anno egy francia gyarmat volt, így a látogatók számíthatnak arra, hogy nyomokban találhatnak francia-befolyású épületeket, valamint francia táblákat is.

Vientiane buddhista stupa

A város leghíresebb látnivalója egy buddhista stupa amit a „szantálfa városának” neveznek, az épület 49 méter magas, és számos buddhista emlékkel találkozhatunk itt.

Vang Vieng

Vang Vieng egy laoszi turista város, ami egy körülbelül négy órás autóútra van Vientiane-tól. A város leginkább mészkő karszt dombjairól híres.

Vang Vieng – Nam Song folyó

Mivel a város a Nam Song folyón található, számos turisztikai tevékenységre van lehetőség, például kajakozásra a csodálatos lagúnákban. Vang Vieng városa azok körében népszerű, akik szeretnek egy hátizsákkal kirándulni és akik élvezik a nyugodt légkört.

Phonsavan

Phonsavan, ami magyarul „paradicsomi dombokat” jelent egy nagyon jó hely arra, hogy megtapasztalhassa az Egyesült Államok nyugati részén levő életet, viszont laoszi jellemzőkkel. Mivel a szarvasmarha-tenyésztés a város egyik legfontosabb vállalkozása, több „cowboyt” is lehet látni lila és barna kalapokban.

Szólj hozzá!