Káprázatos Írország

Európa, Írország,

Írország a tündérek és óriások földje számos legenda szerint. Habár ezek csupán legendák az biztos, hogy varázslatos látnivalókkal büszkélkedhet. Az egykor viking lakta sziget gyönyörű műemlékekkel és színes kultúrával rendelkezik.

Írország fővárosa Dublin a sziget egyik legszebb vidéke. A Liffey-folyó és az Ír-tenger partján terül el. Varázslatos hangulatú város. A híres Temple Bar negyed állandó mozgásban van, ez a környék legnyüzsgőbb része.

Innen számos más látványosság egyszerűen megközelíthető. Ezért kiváló kiindulási pontja lehet egy tartalmas írországi kiruccanásnak. A látványosságok között szerepel a dublini vár és a Szent Patrik-székesegyház is. Emellett itt található az ország leghíresebb és leggyönyörűbb egyeteme, a Trinity Collage.

Napokig sétálgathatunk Dublin utcáin kutatva a szebbnél szebb nevezetességeket és látnivalókat. Egy hosszú és tartalmas nap után pedig betérhetünk egy kellemes ír hangulatú pubba, ahol fantasztikus emberekkel találkozhatunk.
Írország káprázatos és hihetetlenül gyönyörű helyei között szerepelnek még a Moher-sziklák.

A sziklák rétegződésén tökéletesen megfigyelhető, hogyan alakultak az évszázadok során. Ez a meseszép szirt elképesztő kilátást biztosít az Atlanti-óceánra. Felhőtlen napokon, akár 30 kilométerre is elláthatunk. A szikláklegmagasabb pontján található az O’Brien-torony. Romantikus és káprázatos a panoráma.

Mindenkit ámulatba ejt a turisták körében sajnos nem túl ismert apró település, Kilgarvan. Gyönyörű, tiszta, zöld legelők ölelik körbe. Innen nem messze található egy régi, viszont káprázatos kastély maradványa. Érdekesség, hogy a kastély romos falain belül egy pici erdő nőt ki az évek során. Hihetetlen nyugalom és béke lengi körül a térséget. Ha szeretnénk elszabadulni egy kicsit a nagy városok zajai elől, akkor mindenképp érdemes meglátogatni ezt a különleges kisugárzással bíró helyet.

 

Szólj hozzá!