Hogyan vészeljünk át egy hosszú repülőutat?

Blog,

A hosszú utazások járműtől függetlenül is megterhelőek, kényelmetlenek és unalmasak tudnak lenni, ha nem készülünk fel rájuk kellőképpen. A vonatozás vagy buszozás is sok mindenben korlátoz, azonban talán a repülő az a jármű, ami leginkább keltheti a bezártság, korlátozottság és kényelmetlenség érzetét. De sok esetben nincs más lehetőség, ha messzire utazunk. Az egy-két órás utakat a gyakorlott utazók kis túlzással akár fél lábon is kibírják, azonban az óceánokon túli célpontokat megcélzó repülőutak elég nagy kihívást jelentenek mindenki számára. Nézzünk pár tanácsot, hogy hogyan könnyíthetnénk meg saját magunknak az repülést.
Teremtsünk nyugalmas légkört
A leghasznosabb időtöltés egy hosszú úton természetesen az alvás, ami azonban nem olyan egyszerű egy zsúfolt, hangos, szűk repülőn, főleg ha turista osztályon utazunk. Az alváshoz vagy pihenéshez a legalkalmasabb az ablak melletti ülés, aki viszont inkább többet mozogna vagy nagyobb térre van szüksége, az válasszon folyosó felőlit. A pihentető alváshoz vigyünk magunkkal párnát, takarót, esetleg füldugót vagy nyugtató, relaxáló zenét. Fontos a kényelmes, réteges öltözet, hiszen nem tudjuk milyen hőmérséklet vár ránk odafent.
Aki hasznosabban szeretné eltölteni az időt, az bizonyosodjon meg róla, hogy minden elektronikai eszköze fel van töltve. Zenehallgatásra, olvasásra, filmnézésre, játszásra vagy esetleg munkára is remek lehetőség a hosszú út.
Figyeljünk oda az egészségre is
Elsőre nem gondolnánk, de egy csomag rágógumi életmentő lehet, vagy legalábbis segít, ha a légnyomásváltozásnál bedugul a fülünk. Ezen kívül fontos az állandó hidratálás, hiszen a magasban töltött hosszú órákon át kiszáradhat a bőrünk és mi magunk is. Ezért sok vizet kell fogyasztani és akár hidratáló krémet sem árt használni. Ahhoz, hogy ne gémberedjünk el teljesen és a vérkeringésünk se álljon le, fontos a mozgás is. Időnként álljunk fel, sétáljunk egy kicsit és akár egy pár egyszerű tornagyakorlatot is elvégezhetünk. Nevetségesnek tűnhet, de nagyon fontos a kényelmes és problémamentes utazás érdekében. Bár kényelmetlen, azonban sok esetben életmentő is lehet az övek becsatolása, hiszen az úton bármikor turbulencia alakulhat ki.
Ha megtettünk minden tőlünk telhető óvintézkedést a minél kényelmesebb utazás érdekében, akkor nincs más dolgunk, mint átadni magunkat a pillanatnak és kihasználni a lehetőségeket. Ilyen lehet akár egy jó beszélgetés a mellénk kerülő útitársunkkal, ami hihetetlen módon meg tudja rövidíteni az utazás legalább egy részét.