Genf fantasztikusan szép látványosságai

Svájc,
Genf fantasztikusan szép látványosságai

Genf egy csodás svájci, amely több nemzetközi szervezetnek és nagykövetségnek ad otthont, valamint az Egyesült Nemzetek Szervezetének.

Genf az ország második legnagyobb városa, ezért érdemes meglátogatni számos csodálatos látnivalóit. A szép, régi épületek, múzeumok, parkok és egyebek mellett fantasztikus helyeket láthat, ahol sétálgathat is párjával családjával.

A Jet d’Eau látszólag egy közepén húzódik, és 140 méter magasságban tornyosul, és valójában egy kis kőtányérről érhető el. Ha túl közel megy azonban szinte biztos, hogy vizes lesz, mert minden másodpercben több mint 500 liter vizet pumpál.

A Jet d’Eau helyszínén, ahol a Genfi-tó csatlakozik a Rhône-hez, egy csodálatos szökőkút található ami kedvelt a helyiek és turisták körében is egyaránt. Tele gyönyörű régi épületekkel a gefi Vieille Ville a város történelmi központja, és érdemes végigsétálni a festői sugárúton és a kanyargós, macskaköves sávok mentén.

A hely egy igazi labirintus, körülötte vsétálni egy igazi élmény. Történelmi épületek sorakoznak az utakon és a hangulatos kávézók között galériák és múzeumok és így felkereshetőek.

A Vieille Ville főbb nevezetességei közé tartozik a lenyűgöző Szent Péter-székesegyház és a fantasztikus Bourg-de-Four tér, amely korábban egy római piactér volt. A Szent Péter-székesegyház egy gyönyörű épület az óváros központjában.

Hatalmas északi és déli tornya a város többi része felett helyezkedik el. Az 1160 és 1252 között épült székesegyház nagyrészt gótikus stílusú, bár a 18. század körül egy kellemes neoklasszikus homlokzatot építettek hozzá. A 4. századi bazilika tetején épült, a székesegyház Genf legfontosabb vallási épülete, és a tetejéről nézve teljesen lenyűgöző látványt nyújt, hiszen látható a csodás Alpok a távolban.

Szólj hozzá!