Ezek a legszebb olasz szigetek

Európa, Olaszország,

Akár Olaszország gazdag múltját keresve, akár a lágy homokkal és tiszta vízzel tarkított tengerpart után kutatva, az olasz szigeteknek valami különlegest kell kínálniuk minden látogatónak, aki megkóstolja a la dolce vita ízét.

Lampedusa szigete

Lampedusa sziget, közelebb van Tunéziához, mint Olaszországhoz, a világ egyik legszebb tengerpartjának, a Nyúl tengerpartnak ad otthont.

Lampedusa egyik tengerpartja

A Lampedusa déli partjának szigetén található szív alakú part a kristálytiszta sekélyen átgázolva érhető el.

A védett sziget a Földközi-tenger azon kevés pontjainak egyike, ahol a tengeri teknősök biztonságosan élhetnek.

Kristálytiszta víz Lampedusa partjainál

A snorkelezés és a búvárkodás feltételei ideálisak Lampedusán, és egy hajókirándulás a legjobb módja annak, hogy megtalálja a tökéletes tenger alatti helyet.

Az egyik népszerű búvárhely a merülő Madonna del Mare szobor körül található, ahol a búvárok találkozhatnak polipokkal, halakkal és egyéb állatokkal.

Lipari-szigetek

Lipari a Szicília partjainál található Lipari-szigeteket alkotó hét vulkanikus sziget közül a legnagyobb.

Lipari város – Olaszország

Az egykor vulkanikus földjéről, a fekete obszidiánról híres Lipari ma leginkább a zord tájáról, a szépen fehérre meszelt városokról és a kristálytiszta kék vízről ismert.

A snorkelezés, a búvárkodás, a csónakázás és a túrázás a kedvenc tevékenység ezen a festői szigeten. A sziget turisztikai célpontjai közül a Lipari Régészeti Múzeum kötelező látnivaló.

Lipari kikötője

A múzeum a közeli Contrada Diana nekropolisz lenyűgöző műtárgyainak gyűjteménye, beleértve az ősi kitörések vulkáni hamu által övezett tökéletesen megőrzött szarkofágok ezreit.

Elba

Az Olaszország nyugati partjainál fekvő toszkán szigetcsoport része, Elba leginkább Napóleon száműzetési helyeként ismert.

Porto Azzurro

A legtöbb turista látogatja a nyári és a téli időszakban is az olasz szigetek közül.

Hullámok az Elba-i Capo Biancónál

Olaszország harmadik legnagyobb szigete több mint 150 tengerparttal büszkélkedhet, a széles homokszakaszoktól a védett öblökig.

Szólj hozzá!