Európa legszebb túraútvonalai

Blog,

 

A hegyvidékek és túrázás kedvelői bizonyára már tűkön ülnek és visszaszámolnak, várva az igazi tavasz beköszöntét. Európa hegyvidékei számtalan csodálatos túrázási lehetőséget rejtegetnek, amik természetesen az időjárási viszontagságok miatt leginkább a melegebb hónapokban járhatóak. A túrázás és természet közelsége remek kikapcsolódási és feltöltődési lehetőség mindenkinek, a lenyűgöző látvány pedig semmivel össze nem mérhető, feledhetetlen élményt okoz.

 

Túracipőt és hátizsákot fel!

Ahhoz, hogy ilyen élményben legyen részünk, nem is kell messze mennünk, hiszen bármelyik irányba indulunk, hegyek vesznek körül. Ausztriában a magyar határhoz legközelebb fekvő legmagasabb hegység a Schneeberg, melynek kétezer méter fölötti hegycsúcsai gyalog is könnyen megközelíthetőek. Természetesen libegő és kisvasút is a látogatók rendelkezésére áll a csúcsok megközelítéséhez, ahonnan a kilátás páratlan.

A svájci Alpok is számtalan rejtett ösvénnyel, hegyi patakkal és vadvirágos réttel vonzza be a turistaközönséget minden évben. Azonban nem csupán a külföldiek, hanem maguk a svájciak is igazi túrázók, hiszen számukra a túrázás tömegsporttá vált. A számos lehetőség közül példaként említhetjük a Svájci Virágos Út nevű túraútvonalat, mely az Appenzell régióban található, Schwagalp és Kronberg között. Mindössze két óra alatt gyönyörű lejtős hegyvidékeken, virágos réteken és erdős szakaszokon jutunk el a végponthoz, miközben megcsodálhatjuk a Mount Santis csúcsait és lábainál szétszórtan elterülő mesébe illő hegyi falvait.

 

Akinek a túrázás nem elég és még több izgalomra vágyik, az látogasson el Szlovákia legnagyobb természetvédelmi tájegységébe, ahol vízesések, barlangok, meredek sziklafalak várják a kalandorokat. Aki pedig hosszabb kihívásokra vágyik, annak Északra, Írországba, Skóciába vagy Angliába ajánlott menni, ahol több napig tartó, több mint száz kilométeres útvonalak várják a turistákat rengeteg természeti látványossággal. Ilyen Angliában a Hadrianus útja, az Írország legnagyobb vízesését útba ejtő glenculleni túra vagy a Glasgow-ból induló 154 km-es skóciai útvonal.

Azonban hasonló látványért nem kell ennyire messzire menni, hiszen az „erdélyi Alpok”, a Fogarasi havasok szintén bővelkednek kétezer méter feletti csúcsokban, lélegzetelállító kilátásokban, rejtett hegyi ösvényekben, vízesésekben és barlangokban, melyeket nem érdemes kihagyni.

Szólj hozzá!