Csomagoljunk okosan az utazáshoz!

Blog,

Utazás előtt a bőrönd és az utazótáska bizony nem fogja önmagát bepakolni. Így nekünk kell gondos listát írnunk a csomagoláshoz. A ruhák és a kellékek praktikus elrendezése is a mi feladatunk.

Néhány jó tanács a csomagoláshoz

Ami a ruházat elcsomagolását illeti, ne feledkezzünk meg a fehérneműkről, pólókról, nadrágokról, pulóverekről és egyéb fontos dolgokról.
A fehérneműk elcsomagolásánál vegyük figyelembe, hogy hova utazunk, illetve mennyi ideig fog tartani az odaút. Ehhez mérten kényelmes és praktikus fehérneműket pakoljunk be.
Legjobb gyorsan száradó anyagból készült ruhákat csomagolni. Polárfelsőt, szintetikus anyagból készült nadrágot és sportboltokban kiváló felsőket is vásárolhatunk az útra. Ügyeljünk arra is, hogy kevésbé gyűrődő ruhákat vigyünk. Ha tudjuk, hogy olyan túrára készülünk, ahol sok gyaloglás lesz, sokat leszünk napon, akkor könnyű anyagból készült hosszú inget és nadrágot vegyünk fel, így elkerülhetjük a leégést. Jól lélegző és kényelmes anyagú cuccokat vásároljunk. A bepakolt ruhaneműk jobban gyűrődnek, ha összehajtogatva helyezzük a bőröndbe. Praktikusabb megoldás, ha egymásra terítjük őket és feltekerjük.
A túrafelszerelés alap kellékei közt szerepel a kulacs, szúnyogháló, elemlámpa, a sátor és a hálózsák. A hálózsák igen fontos része a felszerelésnek, pláne akkor, ha nem tudjuk biztosan, hogy milyen minőségű szállást találunk. A túraboltokban hasznos hálózsák bélések vásárolhatók. Érdemes beszerezni egyet az útra. A túrázásokra jól jöhet egy síp is, mellyel jelezhetjük társainknak, ha megsérültünk vagy eltévedtünk.
Az ”Egyéb cuccok” listán szerepel még a napszemüveg, kistáska, térkép, ernyő és egy huzat, mely megvédi az utazótáskát az esőtől. Az útra beszoríthatunk még egy-két olvasnivalót is.
Csomagolásnál az a legfontosabb, hogy csak olyat vigyünk magunkkal, amire tényleg szükségünk van. Indulás előtt emeljük hátunkra a hátizsákot és amennyiben úgy itéljük meg, hogy túl nehéz, akkor gondoljuk át mégegyszer, van-e felesleges tárgy a puttonyunkban.

Szólj hozzá!