Csodás templomok Indiában

Ázsia, India,

India földjén számos templom található. Ezek a templomok eltérő méretűek, hiszen vannak aprócska kápolnák az utak mentén, de vannak hatalmas ősi, kőből kifaragott templomok is. Ezek között vannak híresebbek, amelyek aranyba vannak borítva, mások viszont visszafogottabbak és egyszerűbbek.

Ha úgy döntene, hogy ellátogat egy indiai templomba, mindegy, hogy kicsibe vagy nagyba, ne felejtse el levenni a lábbelijét belépés előtt.

Az első templom amit érdemes megemlíteni az Aranytemplom, ami egy apró, szent közepén fekszik, és ez a szikh szentélyek közül a legnagyobb szentnek tartott templom.

A templom külső részét arany panelek fedik be, és természetesen a kupola is aranyozott. Ara Aranytemplom Amritsarban található, Punjabban, és egy legenda szerint Buddha is sok időt töltött ebben a templomban.

A Meenakshi Amman Templom színkavalkádban pompázik, ami nem mondható el India minden templomáról, hiszen azok általában egyszínűek. A templom Tamil Nadu-ban, a Vaigai-folyó partján fekszik, és a templomnak 14 tornya van. Ezt a 14 tornyot 33.000 színes szoborral burkolták. A templomot Shivának és társának, Parvatinak ajánlották fel.

A Virupaksha templom a Tungabadra-folyó mentén fekszik, és ez India legrégebb óta működő temploma, hiszen a 7. század óta használják. Bár a templom ma még mindig szilárdan áll, a régi város többi része már szinte romokban hever.

A templom 3 toronyból áll és ezt a templomot is Shiva istenségnek ajánlották. Amikor meglátogatja Virupaksha templomát kérjen áldást a templom elefántjától, Lakshmitól és ha elég korán érkezik, akkor talán szemtanúja lehet az elefánt fürdésének is.

Ezen kívül a Kajuraho templomot is érdemes megemlíteni. A templom tele van erotikus szobrokkal és faragványokkal, amennyiben ön is nyitottabb elmével rendelkezik, akkor biztosan lenyűgözi majd ez a templom.

Szólj hozzá!