Csábító tavaszi kirándulóhelyek

Blog,

 

Bár már március van és a tél még nem nagyon szeretne búcsút mondani, a tavasz gondolata is melengető érzéssel tölt el. Már minden bizonnyal közeledik az az idő, amikor minden virágba borul és ünnepli a napsütést. Világszerte nagyon sok olyan hely van, ahol kifejezetten megünneplik a tavaszt és a virágokat, fesztiválokat és ünnepségeket rendeznek “tiszteletére”. A következőkben egy rövid képzeletbeli utazást teszünk a világ legszebb virágoskertjeibe.

 

Csodaország és álomvilág határán

 

Keukenhof

A virágok, de leginkább a tulipánok szerelmeseinek mindenképp meg kell látogatniuk a világ legnagyobb virágoskertjét, mely Hollandiában van és minden tavasszal két hónapon keresztül elkápráztatja az odalátogatókat. Március végétől május végéig tulipánok milliói csodálhatóak meg ebben az eredetileg konyhakertként funkcionáló kertben. Csodálatos virágágyásain kívül különböző programokkal, kiállításokkal és minden évben más tematikával várja a látogatókat.

Japán

Japánban valódi ünnep a cseresznyevirág nyílásának időszaka. A virágba borult fák alatti piknikek és utcai fesztiválok jellemzik az egész országot minden tavasszal. De híres még az az akácvirágokból kialakított alagút is, amely a Kitakjúsú nevű város botanikus kertjében van és nagyjából húsz féle akácfajta színeiben pompázik és illatozik, odavonzva a turisták sokaságát.

Spanyolország

A spanyol kisváros Córdoba is híres színes májusi virágairól, melyek az ottlakók házainak belső udvarait díszítik. Minden évben versenyt rendeznek a legszebb belső udvar címért. Az odalátogatók ingyen betekintést nyerhetnek ezekbe az udvarokba két héten keresztül.

Pipacsokért Olaszországba, rododendronokért Londonba, trópusi virágokért Portugáliába, hegyvidéki vadvirágokért pedig Ausztriába az Alpokba érdemes menni. Botanikus kertek és nemzeti parkok sokasága kínál szebbnél szebb látnivalókat a növények és virágok szerelmeseinek. Nincs más tennivaló, csak ki kell választani a számunkra legvonzóbbat és kihasználni a tavaszi hónapok által nyújtott számtalan lehetőséget.

Szólj hozzá!