A legjobb látnivalók Annapolisban

Egyesült Államok,

A virginiai puritánok által 1649-ben betelepített Annapolis hihetetlen örökséget teremtett az Egyesült Államok történetében. Gazdag történelmét lenyűgözően megőrizték. Ahogy felfedezi a várost, több tucat gyarmati-kori épületre bukkan, amelyek közül néhány segített megváltoztatni a történelem menetét.

A marylandi Chesapeake-öbölben elhelyezkedő fekvése számos buja helyi parkhoz, luxusjachtokkal teli kikötőhöz és Annapolisban számos szabadidős tevékenységhez vezetett. Ha nem a helyi múzeumokat és történelmi otthonokat fedezi fel, megtapasztalhatja Annapolis zajló színházi és művészeti színterét, napozhat a víz mellett, vagy kellemes sétákat tehet az érintetlen vízparton.

Az 1774-ben épült Hammond-Harwood ház egyike annak a számos, kifogástalanul megőrzött gyarmati kori épületnek Annapolisban, amely a 18. századból származik. Ami ezt megkülönbözteti, az a remek építészet, tisztelt William Buckland munkája.

A grúz stílusú kastély kívül-belül szemet gyönyörködtető. Az elegáns homlokzat az első emeleten aranyozott faragványoknak és kézműves díszléceknek ad helyet. Miközben felfedezi az otthont, az eredeti bútorokat és Charles Willson Peale munkáit valamint  a lánya portréját tartalmazó művészeti gyűjteményt is megtalálja. A festményen egy babát tart, ugyanazt a babát, amely két évszázaddal később is látható.

Annapolis régóta kötődik a vízi élethez, többek között az Egyesült Államok Tengerészeti Akadémiájának bázisa is. Ennek a kapcsolatnak az egyik támaszpontja az Annapolisi Tengerészeti Múzeum és Park. A múzeum a Back Creek partján található, a város utolsó osztrigacsomagoló üzemének helyén. A múzeum végigvezeti Önt az osztriga- és hajóépítő iparágakon, beleértve az osztrigazátony óriási újjáteremtését az akváriumában. A múzeum segít az utazóknak megérteni, hogy a folyók, az öböl és az óceán hogyan alakították a helyi kultúrát, és hogyan fejlesztették Annapolis gazdaságát.

Szólj hozzá!