A Horvátországi Kvarner-öböl

Európa, Horvátország,

Ha nyaralást tervezz, akkor válassza Horvátországot, hiszen ebben az országban hegyekkel körülvett tengerrel, mesébe illő szigetekkel, valamint szórakoztató városokkal fog találkozni.

Lényegtelen, hogy párjával, családjával, vagy éppen a barátaival indul nyaralni, mivel Horvátország egyszerre romantikus, izgalmas és szórakoztató.

Ha Horvátországról beszélünk, akkor elmondható, hogy a turisták többsége a Kvarner-öbölhöz látogat, mivel ezen a helyen csodálatos és élményekkel teli nyaralásra számíthatnak.

Előnyös ezt a helyet választani, hiszen itt garantált, hogy rossz idő nem rontja el a kirándulást. Az öbölnél a nyári hónapokban akár 30 fokot is elérheti a hőmérséklet, és augusztusra a tengervize akár 27 fokos lehet.

A Kvarner-öbölnél található strandokról elmondható, hogy az ország legjobbjai, mivel tiszták és gondozottak. A turistáknak lehetőségük van kavicsos, homokos partszakaszú, mélyülő, sekély öblök közül kiválasztani a megfelelőt.

A Kvarner-öböl legismertebb szigetei: Krk, Rab és Losinj

A nyaralni vágyókat hatalmas szálláskínálat várja az öböl számos szigetén, és ennek köszönhetően mindenki az igényeinek megfelelő szállást választhatja ki.

Horvátországban a kicsi városokba keskeny utcákkal, harangtornyokkal, valamint hangulatosan kivilágított főterekkel fog találkozni. Az ország éttermeibe garantált, hogy megtapasztalja a horvát vendégszeretet, és különleges ételeket, borokat kóstolhat meg.

Losinj a delfinek szigete

Ha a Kvarner-öbölnél tölti a szabadságát, akkor mindenképp látogasson el a delfinek szigetére, Losinjra. Ezen a helyen egy kitűnően felszerelt delfinkutató intézet található, ezért a turisták megcsodálhatják az aranyos delfineket.

A Kvarner-öbölnél életkortól függetlenül minden ember jól érzi magát, hiszen a nyugodt pihenésre és a szórakozásra is lehetőség van.

Szólj hozzá!