Hova látogass el, ha Montenegróban jársz?

Európa, Montenegró,

Montenegró azon csodás helyszínek egyike, ahová az emberek szívesen ellátogatnak, ha nyaralni akarnak.

Akármilyen beállítottságú is legyen az illető (családi programokat keres, amelyeket gyerekekkel együtt élvezhet, éjszakai életet szeretne élni, vagy csak üdülni egyet a parton), itt biztosan megtalálja.

Miért érdemes Montenegróba látogatni?

Montenegró annyira sokszínű, hogy lehetetlen itt unatkozni. Az elsődleges ok tehát ez, amiért annyi turista látogatja meg ezt a helyszínt. A második pedig a városok építészete. Szinte nem is találunk ennyire sokszínű és autentikus helyeket.

Mivel ez egy független állam, ennek a szelleme ural mindent, ami itt van. Az ide látogatók érzékelik ezt, és talán ezért is szeretik annyira. A legjobb az egészben pedig az, hogy – bár különleges és egyedi helyként tartják számon –, a magyar állampolgárok számára nem szükséges a vízum, elég az útlevél is. Mivel a fizetőeszköz az euró, az átváltásokkal sem lesznek majd problémák.

Kotor – Montenegró

Ha valaki az épületekre kíváncsi, akkor föltétlenül el kell látogatnia Kotor helyszínére. Ezt egy erődvárosként tartják számon, amely egyedinek számít, és amely annyira különleges, hogy felkerült az UNESCO világörökségi listájára is. A közelében levő Durmitor nemzeti park szintén az UNESCO része.

Durmitor nemzeti park

Ha valaki megnézte ezeket a helyszíneket, és egy kis pezsgő életre vágyna, akkor rengeteg lehetősége van arra, hogy strandolhasson, hiszen Montenegró hatalmas partszakasszal rendelkezik.

Montenegró tengerpart

Montenegrói utazás hátrányai

Ami a hátránya mellett szól, hogy viszonylag kis terülten fekszik, és ezért a rengeteg oda özönlő turista eléggé „fel tud halmozódni”, főleg, hogy mindenki a nyári időszakra korlátozza a kiruccanását. Amit még szintén a hátrányai között emlegetnek, az a rengeteg koldus.

Mivel Montenegró egy turistaparadicsomnak, és központnak számít, főleg a meleg időszakban, a koldusok kihasználják ezt, és a turisták mellé még ők is felhalmozódnak, így növelve az amúgy nyugis helyszínek létszámát, és nyüzsgését.

A turistaözönlést pedig az éttermek is kihasználják, ezért olykor csillagászati áron lehet csak hozzájutni az olyan alapeledelnek számító dolgokhoz, mint a hal. Viszont, mindezeket a dolgokat kiváltja a csodálatos természeti szépség, amely mindenkit ámulatba ejt.

Montenegró – Sveti

A legjobb az egészben, hogy olyan tengerpartokat is találhatunk, amelyek nincsenek kiépítve a fürdőzők számára, így alkalmasak a meghitt sétákra és a nyugodt légkörben való elvonulásra is.

Szólj hozzá!