Görögország legszebb apró városai

Európa, Görögország,

Görögország kisvárosairól nagyon egyszerű szépeket és jókat mondani, de a görög kisvárosok leírásához szükség is van olyan szavakra mint a festői, a lenyűgöző, a lélegzetelállító és a gyönyörű. Semmilyen más szó nem illene Görögország kisvárosainak leírásához.

A déli napsütötte strandoktól egészen az északi hegyi falvakig Görögország kisvárosai olyan emlékeket adnak majd önnek, amik miatt újra és újra el akar majd látogatni ezekre a helyekre.

Santorini – Oia

Az első görög kisváros Oia, ami már a 13. századtól kezdődően vonzza a látogatókat. Ez a kisváros Santorini egyik leglátogatottabb nyaralóhelye és turisztikai célpontja. Az emberek azért jönnek ide, hogy drámai kilátásokban részesüljenek és hogy lenyűgöző naplementéket lássanak.

Az épületek itt mind hófehérek, a templomok mélykék kupolákkal rendelkeznek, amelyek a sziget körül fekvő vizekkel megegyező színűek. A kisváros teljesen autómentes, tehát biztonságosan közlekedhet gyalog az utcákon, így számos művészeti galériába is betévedhet az úton.

Monemvasia

Monemvasia kisvárost egy sziget köti össze a Peolpponészosz partvidékével és a görög szárazfölddel. Ez egy középkori kisváros ami jól ismert építészetéről, piros cseréptetőiről, valamint rusztikus épületeiről.

A hullámok folyamatosan csapkodják a sziklákat, így ez az egykori erődként használt falu egy igazi festői tájat kínál. A korábbi látogatók a várost egy varázslatos, mesebeli helyként tartják számon a mai napig is, amely tökéletes a romantikázni vágyók számára. A szigeten egy lenyűgöző kastély is megtalálható amitől garantáltan eláll majd a lélegzete. A fallal körülvett falu bizánci, velencei illetve oszmán múltját is tökéletesen tükrözi.

Symi

Végül Symi városát is meg kell említeni, ami régen a hajógyártás városa volt, ma viszont inkább mágnesként szolgál, ami a látogatókat vonzza nap mint nap.

Szólj hozzá!