Csodálatosan szép tavak Európában

Blog,
Wastwater tó

Ha valaki Európába tervezi a kiránduló, nyaralási körútját, akkor biztosan nem hagyja majd ki Londont, Párizst, és az olyan közép-európai városokat, mint amilyen például Prága, vagy Budapest.

Viszont, a városok mellett vannak még nagyon szép természeti helyek is, ahová érdemes ellátogatni, és megnyugodni egy kicsit. A természetben való elidőzés fontos része lehet a kirándulásoknak és a nyaralásoknak.

Amikor már rengeteg – úgymond – civilizált helyszínt megnéztünk, jól esik egy kicsit kimenni a természetbe, mielőtt haza utaznánk. Sok helyszín van, amely alkalmas erre, igénytől függően kiválaszthatjuk azt, amelyik a legjobban passzol az elvárásainkhoz, és ahhoz, amit csinálni szeretnénk.

Van, aki például túrázna, de a legtöbb ember csak kipihenné a hosszú turistáskodás fáradalmait, és szívna egy kis friss levegőt. Erre nagyon alkalmasak a tavak. Európában sok olyan van, amely lélegzetelállító látványt nyújt. Ezek között vannak olyanok, amelyek fürdésre lettek kiépítve, és olyanok is, amelyek partján szabadon sétálhatunk.

Bármely kategóriában is érdeklődünk, van pár, amelyet mindenképpen érdemes megemlíteni. Az első ezek közül a franciaországi Annecy tó. Ennek az a különlegessége, hogy akármilyen szögből is nézed, és akármelyik részén is tartózkodsz, gyönyörű a kilátás, mert szép erdős hegyek övezik, és ez nagyon romantikus érzést ad.

Geneva tó

A második a Geneva tó, amely Franciaország és Svájc között található, és amelyet az egyik legnagyobb tóként tartanak számon. Ezt is szintén gyönyörű hegyek övezik, de a partján található középkori vár miatt még különlegesebbnek számít, mint az előző.

Como tó

Ha az olaszországi Como tavat nézzük, akkor az is nagy különlegességnek számíthat, ahová érdemes ellátogatni. A festői tájat azonban itt nem a tavat övező hegyek, hanem a színes és vidám házak adják. Ezek, a vízben tükröződve, egy olyan hangulatot varázsolnak a helynek, amelyik mindenkit feldob.

Wastwater tó

A következő a listán az angliai Wastwater tó. Ez is nagyon gyönyörű, igazi természetes jelenségnek számít, és az előnye, hogy nincs tele turistákkal. Viszont, akkor igazán autentikus, ha süt is a nap közben és tiszta a levegő (és, mint tudjuk, Angliában ez viszonylag ritkán esik meg, úgyhogy nagy szerencsénk kell legyen ezzel).

A felsorolt tavakon kívül persze még rengeteg van. Ha valaki eldöntötte, hogy szeretné felkeresni valamelyiket, érdemes utána nézni, hogy mikor van kevesebb ember, mert ellenkező esetben elromolhat az összhang és a nyugalom képzete, amiért az ember általában kirándulni szokott…

Szólj hozzá!