Az Egyesült Királyság legszebb kisvárosai

Anglia, Egyéb,

Anglia gazdag történelmi ország, és lenyűgöző célpontokkal van tele. Az ősi Stonehenge-től kezdve kezdve a Temze folyó mentén található modern építészetig Angliában a világ minden tájáról érkező látogatók rengeteg látnivalót találhatnak.

Annak érdekében, hogy kihasználhassuk az Angliába való utazást, ne töltsön el minden időt egyetlen célállomáson. Bizonyosodjon meg róla, hogy a legszebb városokat látogatja fel Angliában, amikről most többet tudhat majd meg.

Cambridge a mesébe illő egyetemváros

Nem kétséges, hogy Cambridge városának fő vonzereje a Cambridge-i Egyetem, több száz éves múltra tekint vissza.

Az egyetem több főiskolából áll, amelyek közül néhány híresebb, többek között a King’s College, a Queen’s College és a Trinity College.

A legjobb módja annak, hogy megnézze Cambridge-t, az, ha végigsétál a kampuszon, bepillantva a csarnokokba és megcsodálja a folyó partján található parkot.

Ahogy Cambridgeaz egyeteméről ismert, úgy az Oxford is

Mivel az Oxfordi Egyetem a 12. században jött létre, a származása hosszú évekre nyúlik vissza, így ez a világ legrégebbi angol nyelvű egyeteme. Ha csak egy esélye van ide látogatni, akkor tekintse meg a lélegzetelállító Bodleian Könyvtárat.

Az 1601-ben alapított könyvtár több mint 11 millió kötetnek ad otthont. A filmrajongók értékelni fogják, hogy ez a könyvtár számtalan filmben jelent meg, például a Harry Potter sorozatban is.

Brighton a tengerpati brit csoda

Brighton egy másik történelmi egyetemi város Angliában, de legismertebb a fantasztikus partjairól. Mivel csak egy órára van Londontól vonattal, népszerű kirándulási célpont, valamint egy szeretett nyári üdülőhely.

Amikor meglátogatja, mindenképp fedezze fel az ikonikus Palace Pier-t, amely a part mentén elterülő sétány.

Brighton

A Palota-kikötő olyan helyszíneket, látnivalókat és élményeket kínál, amelyeket soha nem fog elfelejteni.

Szólj hozzá!